Tips
Hoe open je een oester

Staan er tijdens de feestdagen oesters op het menu, maar geen idee hoe ze te openen?
Geen paniek! Iedereen kan oesters openen, mits wat oefening. Wij tonen je in deze video hoe het moet.

  1. Zorg dat je de hand waarin je de oester vasthoudt goed beschermt. Je kan hiervoor een oesterhandschoen gebruiken of een keukenhanddoek die je enkele keren plooit.
  2. Leg de oester met de platte kant naar boven. Zo blijft het vocht in de schelp.
  3. Steek een scherp mes (een oestermes werkt het best) in de scharnier van de oester, dat is de smalle kant van de oester. Draai je mes om de oester langzaam open te maken.
  4. Wanneer de oester open is, verwijder je de bovenste schelp. Maak daarna de oester los in de schelp. Als er schilfers in je oester terecht zijn gekomen, haal je die er best uit.
  5. Presenteer je oester op ijs.

Bekijk ook deze fishermen stories

Play Seasounds
Seasounds
In zee met JEAN sur MER?

Ben je eigenaar van een horecazaak? Wil je onze producten verdelen? Of speel je met ideeën rond een eigen foodconcept? We hebben altijd goesting in nieuwe uitdagingen met collega-ondernemers!