Over ons

Van foodtruckpionier tot totaalconcept rond duurzame vis

JEAN sur MER vloeit voort uit een bijzondere passie voor de Noordzee en al haar lekkernijen. Sinds 2010 lanceren we uiteenlopende foodconcepten rond duurzame, seizoensgebonden vis. Het doel: mensen stimuleren om meer vis en schaaldieren te eten, afkomstig uit eerlijke vangsten. Onze focus ligt op kwalitatief en duurzaam streetfood, maar we blijven onszelf heruitvinden om het noordzeelekkers in al zijn facetten op de kaart te zetten.

Ons verhaal
JEAN sur MER is de visgeworden jongensdroom van zeeman Jan Kegels

JEAN sur MER begon eraan in 2010 als streetfoodconcept: met een oldtimerbusje boordevol hippe visgerechtjes schuimden we festivals, bedrijfsevents en privéfeesten af in heel het land. Toch gaat ons verhaal veel verder terug. Onze oprichter, bezieler en kapitein Jan Kegels is altijd gepassioneerd geweest door de Noordzee en alles wat er rondzwemt. Al van kleins af aan ging hij met een schepnetje garnalen trekken aan onze Belgische kust. Moederlief bereidde zijn vangsten, die hij vervolgens deelde met iedereen op de dijk. Die liefde om verse vis te delen met mensen, is nooit meer overgegaan. De afgelopen jaren heeft ze zich gemanifesteerd in ontelbare foodconcepten. Van een pionier in foodtrucks groeide JEAN sur MER uit tot een fel gesmaakt merk dat een totaalbeleving brengt rond duurzame seizoensvis van bij ons.

Onze filosofie
Van boot tot bord

Eerlijk heerlijk. Daar komt het bij JEAN sur MER op neer. We geloven in duurzame visserij en garanderen dat al onze producten op een verantwoorde manier geproduceerd worden. Alle vis wordt gevangen met respect voor het milieu en is te traceren van boot tot bord. Dat nagenoeg al onze producten, onze foodtrucks en ons Harbor Cafe het MSC-duurzaamheidslabel dragen, zegt eigenlijk alles: we laten vis schitteren op het bord, en doen dat met de planeet en volgende generaties in het achterhoofd.

Streetfood, tapas of een volwaardig vismenu op jouw feest of event? Jij kiest je formule, wij zwengelen de motor aan.

In verschillende steden zet JEAN sur MER vaste voet aan wal. In ons Harbor Cafe en JEAN sur MER The Shop geniet je van een totale visbeleving.

Zowel voor thuis als voor de foodprofessional ontwikkelen we artisanale visproducten met aandacht voor kwaliteit en authenticitei

Ons team
Scheepsmaten in hart en ziel
Jan
Yuki
Elias
Lisa
Tessa
Thomas
Kailash
Onze cultuur
Voel je als een vis in het water

JEAN sur MER wil vooral een veilige thuishaven zijn voor zijn werknemers. Een fijne plek met een positieve vibe, inspirerend verhaal en interessante producten om mee aan de slag te gaan. Bij ons geen baas boven baas, maar een vlakke structuur die vrijheid en creativiteit bevordert. Team boven ego. Zo doen we het hier.

Waarden
Ons manifest
Duurzaam ondernemerschap

We werken enkel met duurzame MSC-gecertificeerde vis, gevangen met respect voor het milieu en de vispopulatie. Zo houden we de zee gezond, het visbestand op peil en kunnen ook de volgende generaties ervan genieten.

Lokale verankering

JEAN sur MER promoot bewuste visserij en een eerlijk productieproces. We vissen dicht bij huis en brengen onze producten via de kortste weg naar je bord.

Authentieke smaken

Onze producten zijn puur natuur. Ze bestaan uit 100% filet, hebben een laag zoutgehalte en bevatten geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers. Je proeft de echte smaak van de vis.

Premium kwaliteit

JEAN sur MER staat voor versheid, authenticiteit en kwaliteit. We ontwikkelen topproducten, waarin je de zee proeft in haar puurste vorm.

Team boven ego

Alles wat we doen, is het resultaat van teamwork. We geloven in samenwerking en duurzame relaties tussen mensen. Dat gaat over de interactie binnen ons eigen team, maar ook met klanten en partners.

Play Seasounds
Seasounds
In zee met JEAN sur MER?

Ben je eigenaar van een horecazaak? Wil je onze producten verdelen? Of speel je met ideeën rond een eigen foodconcept? We hebben altijd goesting in nieuwe uitdagingen met collega-ondernemers!