Blog
Noordzeekrabkroket, een primeur in krokettenland

Een kroket met een fluwelen krabsmaak, zo kan je de krabkroket van JEAN sur MER noemen.

JEAN sur MER gaat altijd op zoek nieuwigheden in de viswereld. Het merk wil de viscategorie namelijk hip maken op een verantwoorde manier. Vanuit die filosofie creëerde JEAN sur MER zijn krabkroket gemaakt van noordzeekrab. Een kroket met een fluwelen smaak. “Onze bouillon of de fond van de kroket wordt gemaakt van zwem- of strandkrab, een soort die extreem veel smaak bevat en die iedere kustganger wel eens in zijn emmertje opviste. Het is trouwens een grondstof die als bijvangst gevangen wordt en die volop aanwezig is in onze Noordzee. Het vlees van zijn grotere broer de noordzeekrab voegen we rijkelijk toe aan de vulling van de kroket”, vertelt Jan Kegels. Het krabvlees wordt niet gepasteuriseerd, maar onmiddellijk ingevroren en daarna door JEAN sur MER verwerkt. “Hierdoor houden we de keten kort en heeft de krab een ziltere smaak”, aldus Jan aka Jean.

De kroket wordt afgewerkt met de batter van JEAN sur MER en fijne panko (zoals bij de JEAN sur MER garnaalkroket) om een dunne, maar lekker krokante korst te creëren.

Net zoals bij alle producten van JEAN sur MER geldt ook hier het clean label ‘100% zuiver op de graat’: pure grondstoffen, geen bewaarmiddelen of kunstmatige smaakversterkers en weinig zout.

De verse krabkroketten van JEAN sur MER zijn komende eindejaarsperiode te vinden bij Delhaize.Je vindt ze bovendien bij JEAN sur MER The Shop in Brasschaat én in het streetfoodrestaurant – JEAN sur MER Harbor Cafe op de Groenplaats in Antwerpen.

Bekijk ook deze fishermen stories

Play Seasounds
Seasounds
In zee met JEAN sur MER?

Ben je eigenaar van een horecazaak? Wil je onze producten verdelen? Of speel je met ideeën rond een eigen foodconcept? We hebben altijd goesting in nieuwe uitdagingen met collega-ondernemers!