Blog
JEAN sur MER is ambassadeur van MSC

Bij JEAN sur MER draait het allemaal om de liefde voor vis uit de Noordzee. Het merk heeft als missie mensen te stimuleren om meer en meer duurzame (Noordzee)vis te eten. Daar hebben ze veel voor over, van een grondige audit om het blauwe keurmerk van MSC te mogen voeren, tot aandacht voor duurzame verpakking rond hun producten en nog heel veel daartussen.

Van vissersboot tot foodtruck

De MSC-traceerbaarheidsstandaard garandeert dat je vis met het MSC-keurmerk kan terugvoeren naar een duurzame visserij. MSC-gecertificeerde vis blijft, in de hele keten van oceaan tot bord, continu gescheiden van niet-gecertificeerde vis. Die betrouwbaarheid is voor JEAN sur MER ook belangrijk en net daarom wilde hij het MSC-keurmerk behalen.

Jan Kegels van JEAN sur MER: “We houden onze producten puur. De duurzame vis in onze kibbeling, lekkerbek en goujonettes bestaat uit 100% filet. Onze producten bevatten geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers, hebben een laag zoutgehalte en dragen het MSC-keurmerk. Bovendien ontwikkelden we een duurzame verpakking gemaakt van Green PE, dit is uniek in de viswereld. Zo willen we helpen om de Noordzee en onze oceanen gezond te houden.”

Volgens William Morré, Commercial Outreach manager van MSC is dit een heel mooie stap in de verdere verduurzaming van het Belgische visassortiment: “We zijn heel blij met Jan en JEAN sur MER als MSC-ambassadeur. Het toont aan dat we met zijn allen meer verantwoordelijkheid moeten en kunnen nemen wanneer het gaat over de Noordzee, onze oceanen en het leven onder de waterspiegel. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld op een festivalletje een kibbeling te eten? Wel, het is helemaal geweldig dat je weet die met veel liefde en met heel veel zin voor duurzaamheid en gezondheid is bereid.”

 Ambassadeurschap en rol van de consument

Het partnership tussen MSC en JEAN sur MER leidde naast de gecertificeerde foodtruck ook tot een ambassadeurschap. Peter Vlyminck van JEAN sur MER: “Als we deze en volgende generaties nog willen laten genieten van het lekkers uit onze Noordzee, moeten we met zijn allen meer bewust omgaan met wat we eten. Vanuit onze gemeenschappelijke missie, leek het ons niet meer dan logisch dat we daar samen nog meer aandacht voor vragen.’

MSC ijvert tegen overbevissing en ongeoorloofde visserijpraktijken. Daarvoor hebben ze niet alleen een certificeringsprogramma, maar werken ze ook nauw samen met verschillende supermarkten, visverwerkende bedrijven en groothandelaren. JEAN sur MER werd in 2019 de eerste Belgische ambassadeur van het blauwe keurmerk.

https://jean-sur-mer.msc.org/

Bekijk ook deze fishermen stories

Play Seasounds
Seasounds
In zee met JEAN sur MER?

Ben je eigenaar van een horecazaak? Wil je onze producten verdelen? Of speel je met ideeën rond een eigen foodconcept? We hebben altijd goesting in nieuwe uitdagingen met collega-ondernemers!