Blog
Beste Belgische leverancier

JEAN sur MER werd uitgeroepen tot Beste Belgische leverancier tijdens de MSC Duurzame Vis Awards. Deze awards brengen de duurzame stappen die de Belgische visserijsector in ons land zet onder de aandacht.

Supermarkten en merken kregen de kans om Belgische MSC-gecertificeerde bedrijven te nomineren tot beste leverancier. Op basis van het aantal stemmen, en de expliciete gedrevenheid om duurzame vis op de agenda te zetten werden Pittman Seafoods, Signature Foods en JEAN sur MER dit jaar beloond met een award.

“Het was de eerste editie van de Duurzame Vis Awards. We zijn supertrots dat we meteen een award aan de haak slaan. Het is onze missie om mensen te laten kiezen voor duurzame vis. Alle producten die we zelf produceren en verkopen dragen het duurzaamheidslabel van MSC. Dat garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. We geloven in duurzame visserij. Laten we er samen voor zorgen dat we met z’n allen, ook de generaties na ons, kunnen genieten van al het moois dat de oceanen en zeeën ons te bieden hebben”, aldus Jan Kegels en Peter Vlyminck van JEAN sur MER.

William Morré, Commercial Outreach manager voor België: “Supermarkten en merken kregen de kans om Belgische MSC-gecertificeerde bedrijven te nomineren voor de categorie ‘Beste Belgische leverancier’. Op basis van het aantal stemmen, en de expliciete gedrevenheid om duurzame vis op de agenda te zetten werden Pittman Seafoods, Signature Foods en Original Seafood Catering aka JEAN sur MER dit jaar beloond met een award. Alle drie deze bedrijven zijn actieve partners van MSC, er is regelmatig overleg en uitwisseling om nieuwe mogelijkheden met MSC-gecertificeerde grondstof, of nieuwe verkoopskanalen af te tasten. Zo blijven deze bedrijven ondernemend, mét de ambitie om duurzame vis aan hun klanten te leveren.”

De MSC Duurzame Vis Awards werden uitgereikt op 6 oktober 2022.

Overbevissing bestrijden

De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profitorganisatie die overbevissing bestrijdt door middel van een veeleisend certificerings- en labellingsprogramma. Aan de hand van het blauwe MSC-label kunnen consumenten eenvoudig en met vertrouwen kiezen voor duurzame visserij. Het MSC-label garandeert dat uw vis op een duurzame manier is gevangen, waardoor er voldoende vis in de oceaan blijft, het mariene milieu wordt gerespecteerd en de vissers van hun werk kunnen leven.

Bekijk ook deze fishermen stories

Play Seasounds
Seasounds
In zee met JEAN sur MER?

Ben je eigenaar van een horecazaak? Wil je onze producten verdelen? Of speel je met ideeën rond een eigen foodconcept? We hebben altijd goesting in nieuwe uitdagingen met collega-ondernemers!